Fliscentral

Panncentral, Fliscentral

Kostsam uppvärmning med el och olja som bränsle gör det mer och mer intressant att räkna på alternativa uppvärmningssystem.

Men för många finns ett dilemma; ska jag köpa all utrustning för fliseldning och bygga ett pannrum för värmeutrustningen själv eller ska jag köpa en färdig panncentral (s.k. fliscentral).

Det första alternativet att bygga själv kräver mer tid och engagemang. När du bygger själv måste du välja rätt produkter (en panna, en flisbrännare, en skorsten osv.) ha en planritning, räkna ut kostnader på byggnadsmaterial och byggarbete (med VVS och elinstallation osv.) och i slutänden kan detta kosta mer än ett färdig, komplett fliscentral.

Panncentraler är helt färdigmonterade från fabrik – en kopplingsklar, flyttbar central som inrymmer en bränslesilo och ett brandsäkert pannrum med brännare, flispana (sk. stokerpanna) och styrutrustning.

Tillverkning av panncentraler sker enligt kundens önskemål och behov – den finns i flera färger och utföranden.

Fördelar med panncentraler / fliscentraler

När du köper en panncentral du får allt – all värmeutrustning du behöver till ett fast pris, dessutom:
  • Panncentralerna / fliscentralerna är utvecklade och testade av experter som har många år erfarenhet av värmelösningar.
  • Du kan FLYTTA panncentralen och installera den på en ny plats om det skulle behövas.
  • Efter några år kan du SÄLJA din begagnade fliscentral och få en stor del av PENGARNA TILLBAKA!
    Nu finns också möjligheten att skaffa LEASING på sin panncentral. Det är enkelt och bekvämt och möjliggör en månadskostnad istället för en investering. Besparingen när man installerar en panncentral / fliscentral är oftast en hel del högre än vad månadskostnaden för ett leasingupplägg blir.
Det ha visat sig att rätt investerade pengar i en flisanläggning kan bidra till att minska den årliga uppvärmningskostnaden med flera hundratusen. (Läs här i artikeln hur Lennart Öhlund från HEDEMORA sparar över 300 000 kronor per år på fliseldningen).

I vissa fall kan den nya energilösningen innebära en besparing på 75 % jämfört med det tidigare uppvärmningssystemet. Om man har ett värmebehov på 400 kW kan besparingen bli 2,5 miljoner på sex år (läs här om stort besparing hos Östervålaföretag Ahlezon Produktion AB)